Vind een dienstverlener bij u in de buurt.


Hoe vind je de beste paardenzorg?

In onze zoekmachine vind je alleen gediplomeerde professionals in de paardenzorg. Kijk hier hoe het werkt:

Kans influenza uitbraak neemt toe

Er bestaat bij sommige paardeneigenaren een aversie tegen vaccineren. Al dan niet aangewakkerd door indianenverhalen. Het merkwaardige is dat als er een ernstige ziekte uitbreekt, de roep om een middel niet van de lucht is. Vaccineren werkt echter alleen preventief, niet als een paard al ziek is. Lees meer...

Droes - tips om er vanaf te komen

Regelmatig laait het ergens op en breekt via social media de paniek uit. Droes is een zeer besmettelijke, nare ziekte voor paarden. Maar er gaan veel indianenverhalen over rond. Dr. Thibault Frippiat legt uit wat de ziekte precies inhoudt en geeft tips om verspreiding te voorkomen. Het is zelfs mogelijk om als stal officieel droes-vrij te worden. Lees meer...
5droes_paard_streptococcus_equi_strangles_ziek_besmettelijk
1droes_paard_streptococcus_equi_strangles_ziek_besmettelijk

 
Infectieuze Anemie

Meer besmettingen waarschijnlijk

In een interview met dr. Thibault Frippiat wordt alles besproken wat je moet weten over infectieuze anemie bij paarden. Frippiat: " Er komen dagelijks paarden naar Nederland die niet zijn getest. Daarom is er een redelijke kans dat er meer EIA-gevallen zijn". Lees hier het hele artikel.

Mok en jeuk bij paarden

Veel behandelingen mogelijk

Jeuk ten gevolge van parasieten is één van de meest voorkomende problemen bij paarden. Meer specifiek gaat het dan om paarden die stampen met de benen, mok hebben, zichzelf kapot bijten en/of schuren en kale plekjes en korstjes ontwikkelen. Lees hier het hele artikel.

paard vliegen oog
EquineServices-behang-3 2BOVAG van de paardenzorg

Wij zijn "DE BOVAG VAN DE PAARDENZORG", schreef VET, een tijdschrift voor dierenartsen. Wil jij ook lezen wat ons inspireert? 
Download het volledige artikel hier

VET_equineservices_2